Mad og næring

Mad er ligeså vigtig for katte, som det er for mennesker, men hvis mennesker ikke får nok af et bestemt vitamin, kan de blive meget syge. Katte reagerer ligeledes på mangel på bestemte vitaminer, men ikke på samme måde som mennesker, da de i stedet kan blive blinde. Mad skal derfor være af virkelig2-kittens-eating-dry-cat-food-oct-061 god kvalitet, hvis man vil fodre sin kat.

En fransk forfatter, Mauny Mornay, kom med ideen:

“Det er troet forkert, at katten, dårligt fodret, jagter bedre og fanger flere mus. Dette er fejlagtigt! Hvis katten ikke er givet de nødvendige fødevare, vil den være syg og svag. Så snart den bider i en mus, så vil den være træt og lægge sig til at sove. Hvorimod, katte, der er fodret rigtigt, vil være lysvågne og fortsætte med at jage flere mus. Det er urimeligt, at forvente fra en kat, at den skal leve af jagt, for katte jager mere for morskab end for at spise.”

En god kat jager mere end den kan spise

Katte har altid været kødædere og afhængige af de næringsstoffer, der forekommer i dyrekød. Selv tamme huskatte nyder frisk kød som kanin, fugl og fisk. Deres naturlige kost indeholder derfor ikke nogen planter. De mangler den fysiologi at udtrække næringstoffer fra plantebaseret mad, og kræver en proteinrig kost.

Mangel af vitaminer kan føre til mange forskellige abnormaliteter. Der er tolv mineraler, der ses som de vigtigste næringsstoffer til katte. Calcium og fosfor er afgørende for deres stærke knogler og tænder. De har også brug for andre mineraler, såsom magnesium, kalium og natrium, for muskelsammentrækning og signalering.

Man kan heller ikke bare give dem en kost, hvor man kun giver dem frisk fisk eller frisk kød fra et andet dyr. De har brug for en varieret kost og har derfor brug for at spise lidt af hvert. For at sikre, at de får alle de vigtige næringsstoffer, skal man passe på med at give dem for meget af en ting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *