Killinger og pasning

Når killinger bliver født, er de blinde og døve, så deres moder vil helst holde dem lukket inde i et lille rum, indtil de kan hoppe ud uden hjælp. Så måske vælger moderen et andet sted, end det man har klargjort for hende. Derfor er det bedst at lade hende bestemme selv, hvor hun vil have killingerne.

Når killingerne er blevet fødhow-will-i-know-when-my-cat-is-ready-to-have-her-kittens_d689f18b-3b25-45a2-8f1d-f07c8ced23b4t, er det utrolig vigtigt, at man tjekker dem. Moderen slikker hver killing, så snart de er blevet født, for at fjerne den embryonale sæk. Dette er livsvigtigt for killingerne, da det lader dem trække vejret, og gør dem i stand til at bevæge sig. Hvis moderen ikke gør dette, er det vigtigt, at man tager et rent håndklæde, fjerner sækken og tørrer killingerne i ansigtet forsigtigt.

Nyfødte killinger har brug for at spise næsten hver time, så man kan ikke bare lade dem være alene i huset i flere timer. Nogle gange er der så mange killingerne, at det kan være svært for dem alle at drikke rigeligt mælk, hvilket kan gøre dem syge. Det er derfor vigtigt, at man sørger for, at de alle får nok mælk, så ofte som muligt. Man kan erstatte modermælken ved hjælp af to metoder:

  • Finde en anden kat, der har killinger på samme alder, men har et meget mindre kuld. De accepterer nemlig andre killingerne af samme alder som deres egne.
  • Eller man vil håndfodre dem selv. Derfor skal man skaffe specielt mælk til killinger og en flaske designet til dem. Komælk vil for eksempel forstyrre deres fordøjelse.

Når killinger er født, skal de bo hos deres mor, indtil de er klar til at være alene. Derfor er det vigtigt, at skabe en tillid til dronningen, så hun vil lade sine killinger lege med en. Men pas dog på med dem, da de er meget små og sensitive.