Katte, killinger og opdrættelse

Katte er kødædende pattedyr. De kaldes huskatte, når de holdes som indendørs kæledyr eller bare katte, når man ikke skelner mellem dem og andre dyr af kattefamilien. De er stæcat_tongue_macrorke, fleksible, hurtige og har tænder, der er tilpasset til at dræbe små byttedyr.

Katte kan høre lyde alt for lave eller for høje i frekvens for menneskelige øre, såsom de lyde, der bliver lavet af mus og andre små dyr. De kan se i mørke og har dårligt farvesyn, men en bedre lugtesans en mennesker. De elsker at jage alene, men er utroligt sociale og kan tale med hinanden ved brug af en række forskellige vokaliseringer.

På grund af alt for mange katte i verden, har man oplevet, at de har udryddet hele fuglearter. De er ansvarlige for udryddelsen af 33 fuglearter. Tilstedeværelsen af vildtlevende og fritgående katte gør derfor nogle steder uegnede for forsøg på genindførelse af nogle fuglearter.

Men alle katte er ikke farlige og aggressive. Har man for eksempel 800.000 danske kroner ekstra i lommen og elsker katte, kan man købe en af de dyreste katte i verden. På internettet kan man finde videoer af katte overalt. De er søde og legesyge. De får en til at grine indtil tårene triller ned fra kinderne.

Nogle mennesker er opdrættere og avler katte som et arbejde. De blander forskellige racer af katte for at skabe en nye racer af katte med bestemte, ønskede egenskaber. Nogle bestemte racer er utroligt svære at få fat på og derfor også meget dyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *