Den hellige kat fra Burma

Omkring 1900-tallet var der nogle mænd, som tog et par burmesiske katte med sig hjem til Frankrig. Der var en hunkat og en hankat, Sita og Maldapour. Maldapour døede dog under rejsen til Frankrig fra Burma, mens Sita nåede til Frankrig msacred_cat_of_burma_by_angrialed en masse nye killinger fra Maldepour.

Birma katten er kendt for at være den “hellige kat fra Burma”. Det er en huskat med en ældgammel historie. Katten har langt hår, og dens pels er blød som silke. Deres største kendetegn er, at de har store, dybe, blå øjne og snehvide poter. Ved fødslen er de komplet hvide overalt på kroppen, men så snart der er gået en uge til to ugers tid, så begynder en mørk punktfarve at komme frem. Disse farver kan variere helt fra sæl, chokolade, blå eller lilla. Andre farver er dog ikke tilladt endnu, men man er i gang med at udvikle birmaer med andre punktfarver. Birmaer har en stor, rektangulær krop med et bredt ansigt.

Racen blev først anerkendt i Frankrig i år 1925. Den var originalt en race fra det indre Asien, som man kun kunne finde i Burma, Mest kendt for at være burmesiske præsters kat. Mange siger, at det er en kat med en engels ansigt og manerer. Den har en utrolig kærlig natur og er meget rolig. Disse katte er perfekte for familier med små børn, da de elsker opmærksomhed og at blive kælet med.

Birmaer blev næsten helt udryddet som en race under 2. verdenskrig. Der var kun to katte i live i Europa i slutningen af krigen. Orloff og Xena. Det var først i begyndelsen af 50’erne, man begyndte af producere rene Birma kuld igen. Denne gang blev de anerkendt i Storbritannien som en race. Man brugte persiske kattelinjer for at få bragt de dybe blå øjne tilbage. Man har også brugt andre racer sammen med birmaer for at udvikle helt nye racer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *