Avling af katte – del 4

Det er meget vigtigt, at dronningen ikke finder en ny hankat efter parringen med
den valgte hankat. Hun vil blive ved med at kalde på en hankat, og hvilken som helst han, der svarer på hendes kald, vil hun prøve at komme i kontakt med. Hun vil prøve at gå uden for for at parre med hankatten, men det er vigtigt, at man holder hende fra at gå ud. Man kan ikke vide, hvilke genetiske problemer den anden hankat har, og det kan skabe store problemer for killingerne.

For at identificere, om dronningen er blevet gravid, kan man ikke bare tage en graviditetstest som hos mennesker, men der er visse metoder, man kan bruge hos katte, som også bruges hos kvinder.

  • 4bb31b2e08ecdDe har en anormal hjertebanken fra den 20. dag
  • Dele af hendes mave kan føles meget klumpet, så man skal passe på med at trykke for meget, da det sagtens kan føre til en abort af killingerne.
  • Katte oplever også morgen følelser ved 3. og 4. uge. Det kan omfatte opkastning og mindre interesse for mad. Denne fase varer dog kun et par dage.
  • Brystvorterne kan begynde at blive lyserøde og kattens størrelse vil begynde at vokse.
  • Katten vil kort før fødslen udvikle større bryster, og en væske kan blive udskilt fra hendes brystvorter.

Det tager omkring 70 dage for en kats graviditet til at slutte. Så man kan nemt beregne datoen for fødslen af killingerne. Normalt vil dronningen begynde at kaste op og starte søgning efter et sted, hvor hun kan føde sine killinger.

Når katte skal føde, så foretrækker de at stå op alene, men det er bedst, at man som opdrætter er i nærheden. Det man som opdrætter skal gøre let for dronningen lige før fødslen er, at hun ikke skal blive stresset over, hvor hun kan finde mad, vand og en kattebakke. Det bedste sted er et roligt hjørne i huset, hvor man kan sætte en kasse op med masser af varme tæpper. Man skal også passe på med ikke at lave en alt for lav kasse, hvor killingerne vil rulle ud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *