Avling af katte – del 2

Man skal også tænke rigtig godt på maden og sørge for, at dronningen bliver fodret med mad af god kvalitet, specielt under graviditeten. Så skal der også sørges for, at hendes killinger får mad af en god kvalitet, da det kan være afgørende for deres udvikling. Kvalitets mad betyder i de fleste tilfælde frisk kylling, fisk, specielt killingefoder og rå, god kvalitets hakket oksekød.

Hvis man gerne vil have en stamtavle, så skal man registrere sig som opdrætter og registrere dronningen og hver killing.

Hvis det er vinteimages-23r, så skal man virkelig sørge for at holde killingerne varme hele tiden. Derfor kan dette være en af de største regninger man får.

Det skal også overvejes forsigtigt, med hensyn til en masse uønskede killinger. Hvis man gerne vil opdrætte killingerne for at sælge dem senere hen, så kommer man til at bruge endnu flere penge, end hvis man vil give dem til krisecentre for killinger, som vil sælge dem til familier. Killinger og gravide katte kræver utrolig meget opmærksomhed og tid. Man kan ikke bare lade dem være alene en dag. Der skal holdes øje med dem hele tiden.

Hvis man ikke ønsker at beholde alle killingerne, skal man også tænke på, hvordan man finder et godt hjem til hver af dem. Ethvert hjem betyder ikke et godt hjem for dem. Opdrætteren vil derfor være ansvarlig for at finde et godt hjem til killingerne.

Der er selvfølgelig nogle folk, der vil være glade for enhver kat, om katten er fra et krisecenter eller købt af en person privat, men der er også andre, der leder efter specielle katte med specielle karakteristiske tegn. Derfor kan det være svært at finde et hjem til hver kat. Millioner af mennesker adopterer katte fra krisecentre, men der er også millioner af katte, som bliver aflivet hvert år, fordi man ikke kan finde et hjem til dem.